Varannan vecka.

Det är väl väldigt orättvist för barn med separerade föräldrar, att de ska åka fram och tillbaka varannan vecka. Packa väskan och det viktigaste tingen, lämna ett hem som de inte vill lämna. Spendera en vecka och sedan göra samma visa igen. ”Konstant” skiljas och ”slitas” mellan två föräldrar.

Med mina barn har det gått lite i perioder men för det mesta så är det ångest över att lämna mig. Ibland börjar det redan första dagen de kommer, de räknar ner och vill inte ha torsdag igen. Men för det mesta börjar det på tisdagen, som idag. Då vet de att det bara är en dag kvar efter det. Och det är nästan som om hela onsdagen blir förstörd, för att de är ledsen och nere över att de ska åka dagen efter. Jättetrist.

För mig är det verkligen också tråkigt att skiljas, men det är ju dom som får ta den stora smällen. Min vardag, mitt hem osv ser ju likadan ut. Jag behöver inte packa någon väska varannan vecka, slitas från familj, mina saker osv.

Det är ett rätt svårt ämne att prata om. Jag skulle tex absolut kunna ha barnen mer, mer än gärna liksom. Men jag förstår ju såklart att den andre föräldern vill ha dem lika mycket som jag. Även om barnen vill vara hos mig mer än den andre så betyder det ju inte att den föräldern är sämre än den andra. Familjekonsultationerna ser ju annorlunda ut, man har olika intressen, man gör olika saker med barnen och man har olika nära relation till barnen. Mor & döttrar kanske i ”normala” fall har en närmare relation än far & dotter.

Nu blev det långt och kanske mer ingående än vad det borde bli. Jag tycker bara att det är himla jobbigt att skiljas från några som inte vill det. Älskade barn, jag vill bara att ni ska vara lycklig dygnet runt, året ut.

2 reaktion på “Varannan vecka.

 1. Jag tror mAn måste se förbi sig själv som föräldEr. Barnen går igenom olika faser, har olika behov. Att man försöker se till vad blIr bäst för barnen. Just För era barn funkar de kanske bäst att dom är hos dig heltid och pappa vArannan helg.
  Min tillie har de så jobbigt nu när hon är hEltid hos pappa och varannan helg hos mig, hon vill själv ha Varannan vecka, Vara lika mycket hos oss båda. Medans dewin vill vara mer med pappa men Är inte riktigt så pass gammal att han bryR sig vart han är, finner sig i vad som hELst.

  Jag har i tre år fått kopplaT bort mig själv, allt handlar om att se vad som är bäst för barnen, hur mår dom bäst, och Tryggast. Båda föräldrarna behövs men kanske Olika mycket i olika perIoder.

  Jag kör ett föräldraskap tillsammans med någon som inte tänker soM jag, Vilket gör de outhärdligt svårt, oCh I vårat fall har tillie kommit i kläm för de men mEd Tiden löser de sig.
  Nu när vi flyttar är tanken att de blir varannan vecka hos oss Och sen får vi se hur de funkar, annars får vi väl ändra igen om Man MäRKer att de inte funkar.

  Hoppas verkligen ni hittar rätt sätt, att barnen får ett lugn och ni hittar just erat sätt, inte hur normen är, utan vad är Bäst för er!? jag avskyr detta mer och mer för varje år som går, de blir fan inte enklAre!

  Ha de toppen!
  Kram/Frida

 2. Ja vi tänker väl tyvärr inte lika så ofta vi heller :/ Frågan är ju i längden om barnen någonsin blir helt nöjd liksom?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *